THs historia

Tokio Hotel bildades 2001 och hette då Devilish. Bill och Tom har spelat tillsammans sedan de var 8-9 år och träffade Georg och Gustav 2001, då dessa såg tvillingarna uppträda.
Peter Hoffmann, känd musikproducent i Tyskland såg Bill Kaulitz uppträda i en talangjakt på tysk TV, Star search 2003. Bill åkte ut i åttondelsfinalen. Hoffmann sökte sedan upp bandet i Magdeburg och såg dem uppträda på en klubb. Han kontaktade bandet och frågade deras föräldrar om han kunde testa att skriva låtar ihop med bandet. Han samlade ihop tre andra låtskrivare och tillsammans med Bill, Tom, Georg och Gustav började deras samarbete som löpte så väl att de spelade in en skiva ihop, Shrei.

Denna var färdig 2004 och presenterades med färdigt artwork för Sony som signerade bandet. Någon månad senare så skrotades kontraktet då Sony gick ihop med BMG och Sony BMGs ledning valde att inte satsa på några nya band det året för att spara i budgeten. TH valde då att gå till ett annat skivbolag; Universal som kontrakterade Tokio Hotel på ett treårsavtal. Sony BMG ångrade sig strax efter men då var bandet redan signerat hos Universal/Island. Namnet byttes då till Tokio Hotel. De har sagt de valde Tokio Hotel för att de nästan alltid bor på hotell och de valde Tokio (Tysk stavning för Tokyo) för att de ville ha ett namn som representerar en storstad för att de alla ogillar landsbygden och småsamhällen.

Sedan deras första singel "Durch den Monsun" släpptes i augusti 2005, och gick upp som nr #1 på singellistan samma månad, har det hänt mycket. Bandet har sålt över 3 ½ miljon skivor och dvd:er i Tyskland vilket gör dem till Tysklands mest framgångsrika band. Men inte nog med det, dom har även sålt guld och/eller platina i Österriket, Schweiz, Tjeckien, Frankrike, Polen, Belgien och Ryssland. Deras första live turné "Schrei" kom att bli den mest succéfyllda turnén för ett debut band i Tyskland. Under deras tredje turné, Zimmer 483 som pågick hösten 2007 spelade dem i tolv Europeiska länder där nästan varje konsert var slutsåld.
Dom skrev historia när dom den 6 Oktober 2007 spelade i Tel Aviv, Israel. Tack vare ihärdigt arbete från fansen där kontaktade den Israeliska ambassaden bandet för att be dem om en konsert. Inget annat tyskt band har uppnått samma status i Israel tidigare. Tokio Hotel fortsatte att skriva historia när dom som första tyska band blev nominerade för två Internationella pris på MTV European Music Awards. Fansen röstade och Tokio Hotel vann pris för Best Inter-Act.

Nu ska Tokio Hotel ut på turné igen, under våren 2008 får 14 Europeiska länder besök av "1000 Hotels tour". Dessutom kommer USA och Canada få besök av bandet för några klubbspelningar under Februari 2008. Från att ha varit ett litet band som kallade sig Devilish och spelade på lokala klubbar i Magdeburg är nu Tokio Hotel ett av Europas största band som nu står med USA och Canada framför sina fötter, reda att erövra världen.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0